Skrukkete barnehånd

DET ER SANT – DET ER DYRT Å VÆRE FATTIG

Skrukkete barnehånd

Det er mye penger og profitt i boligmarkedet. Det kan gå ut over både rettssikkerhet og trygghet, og rammer hardest de som er lengst nede på rangstigen av boligsøkere.

Av: Marit Nybø

 

Når en alenemor med dårlig økonomi protesterer på urimelig husleieøkningen så sier utleieren «du kan bare flytte». Ikke lett det når du har barn som akkurat har fått barnehageplass i nærområdet, et fremmed navn som gjør at du taper i konkurransen med de 50 andre som er på visning og kanskje til og med har kommunal garanti for depositumet. Du har i realiteten få andre alternativer enn å betale det som kreves.

 

Mange er vanskeligstilte i dagens leiemarked, av ulike grunner. Det er vanlige folk, men uten tilstrekkelig økonomi til å komme seg inn på eiermarkedet. Det er familier og enslige, med norsk bakgrunn eller minoritetsbakgrunn.

 

Alternativ Utleie endrer ikke mekanismene i dagens boligmarked, men kan bidra til noe omfordeling og løfte noen økonomisk vanskeligstilte et par hakk opp på rangstigen. Det har enormt stor betydning for den enkelte familie som får en trygg base. Alternativ Utleie vil prioritere barnefamilier fordi det er forebyggende og god hjelp til flere. Og vi vil prioritere mennesker med minoritetsbakgrunn fordi de mer enn andre diskrimineres i leiemarkedet.

 

Å leie ut gjennom Alternativ Utleie er ikke å være snill, det er å tenke og velge alternativt. Å leie gjennom Alternativ Utleie er å få mulighet til et seriøst og trygt leieforhold til en overkommelig pris.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *