Godt nyttår – Anna Knudsen

 

Det er årets siste dag av 2017, og vi går inn i et nytt år med mange nye muligheter. 2017 har vært et innholdsrikt år, litt berg og dalbane her og der, og som prosjektleder, er jeg veldig stolt over hva gjengen i A-utleie har fått til. Vi har måttet si farvel til flotte medarbeidere som fullførte bacheloren sin i Juni, og vi fikk noen nye og flinke medarbeidere med på laget i August.

 

Et lite tilbakeblikk

Alternativ Utleie ble til en kald desemberdag i 2015, etter mange ettermiddager hvor vi prøvde å løse en utfordring for Kirkens Bymisjon. Det ene førte til det andre, og vi kom opp med et alternativt konsept for utleie; derav Alternativ Utleie. Januar 2016, satte samarbeidet mellom BI og Kirkens Bymisjon, og vi ble offisielt en avdeling under ByBo, Kirkens Bymisjon. Det året ble brukt til prosjektering, økonomiske modeller, konseptualisering og bygge videre på ideen om Alternativ Utleie.

Ikke bare er det en alternativ måte å tenke utleie på, med en stor visjon og et håp om at det finnes personer der ute som ønsker å leie ut til Alternativ Utleie. Alternativ Utleie utfordrer til å tenke bolig på en ny måte.

 

En stor visjon

Vi kom godt i gang i 2017, med en løpende start – vi har flere boliger og leietakere på plass. Det har vært både oppturer og nedturer, to steg frem og ett tilbake, og vi går fremover. Det har vært samtaler med ulike aktører og vi har fått på plass samarbeidspartnere. Det har vært lærerikt, både på personlige plan for alle som jobber med Alternativ Utleie, men også for driften. Vår visjon utfordrer og er utfordrende. Vår visjon er vanskelig. Vår visjon er stor. Vi ønsker å hjelpe så mange familier som mulig, samtidig som vi kan være med på å gi tilbake til utleiere som tror på oss og det vi ønsker å oppnå – Utleiere som er villig til å se på bolig som mer enn en ren investering.

 

Vi kan alle gjøre noe

Med studenter, som ønsker å gjøre en forskjell, i spissen, sammen med Kirkens Bymisjon og BI i ryggen, tror jeg 2018 kommer til å bli et innholdsrikt år, hvor vi klarer å få flere utleiere med på visjonen, og flere barnefamilier inn i et hjem. Med den stemmen som vi har, ved å sette fokus på et vanskeligstilt boligmarked, håper jeg at flere kan åpne øynene og ørene sine, og tørre å se at ikke alle har et trygt sted de kan kalle hjem, selv i Norge. Når dere nå går inn i det nye året, ta deg tid til å tenke på hva du har mulighet til å gjøre for familier som er mindre priviligerte og heldige enn din egen familie. Vi kan alle gjøre noe.

 

Dette året ønsker jeg å avslutte med et takk. Takk til dere som følger med på Alternativ Utleiere, som snakker om oss og sprer budskapet og ønsket vårt. Takk til våre samarbeidspartnere som tror på oss. Takk til ByBo.

Og ikke minst takk til Mattis, Achy, Oksana, Jony, Magne, David, Ramin, Mathias, Caspar, Linda, Andrea, Espen, Ferdinand, Lars-Håkon, Rebecca, Marius, Marte, Jon, Terje, Siri, Tor og Marit! Tusen takk for alt arbeidet dere har lagt ned i Alternativ Utleie i 2017.

 

Med de beste ønsker for det nye året!

Anna Knudsen, Prosjektleder

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *